Leraar

Staat u te trappelen om door te groeien in het onderwijs? Wilt u zich vakinhoudelijk ontwikkelen of specialiseren in lesgeven aan (zorg)leerlingen, en meer gaan verdienen? Het kan, met de functiemix.

Met de versterking van de functiemix kunnen scholen lerarenfuncties op meerdere niveaus (salarisschalen) naast elkaar invoeren. Ze krijgen er extra geld voor. Dus grijp die kans!

Met de invoering van de functiemix kan het aandeel LB-functies in het basisonderwijs tot 40 procent stijgen, in het speciaal (basis) onderwijs komt ruimte voor 14 procent LC- functies. In het voorgezet onderwijs is er ruimte voor een groei van het aantal LC- of LD-functies naar 56 procent. In de Randstad ligt dit percentage zelfs nog hoger, op 85 procent.

Wilt u doorgroeien naar een hogere functie? Ga eens praten met de directie van uw school. Om beslagen ten ijs te komen, kunt u via deze website de gewenste informatie raadplegen. 

Testen promotiekans: functiemix scan

Wilt u kunnen inschatten wat op dit moment hun kans is om als leraar promotie te maken naar een functie met een hogere schaal? Ga naar de functiemix scan.

Salarisscan

Wie nu als leraar promotie maakt via de functiemix gaat meer verdienen. Nieuwsgierig hoe groot die salarisverbetering precies is? En hoeveel die bedraagt na 5 of 10 of zelfs 25 jaar? Doe de salarisscan!

Training beleving functiemix

CNV Onderwijs heeft een training ontwikkeld om uw kwaliteiten te benoemen en een toekomstvisie te ontwikkelen over uw eigen loopbaan.