Schoolbestuur

Wilt u ambitieuze leraren kansen bieden op promotie? Met de versterking van de functiemix kan dat. Of het nu gaat om mensen die zich willen ontwikkelen op vakinhoudelijk gebied of zich willen specialiseren in lesgeven aan (zorg)leerlingen. Carrière als leraar? Het kan met de functiemix!

De versterking van de functiemix maakt het mogelijk op meerdere niveaus (salarisschalen) lerarenfuncties in te voeren. Scholen krijgen er extra geld voor. U als bestuurslid kunt ervoor zorgen dat de functiemix op de agenda staat bij de bespreking van de school- en (personeel)beleidsplannen. En mensen binnen de school enthousiasmeren ermee aan de slag te gaan.

Met de invoering van de functiemix kan het aandeel LB-functies in het basisonderwijs tot 40 procent stijgen, in het speciaal (basis) onderwijs komt ruimte voor 14 procent LC- functies. In het voorgezet onderwijs is er ruimte voor een groei van het aantal LC- of LD-functies naar 56 procent. In de Randstad ligt dit percentage zelfs nog hoger, op 85 procent.

Meer weten over invoering van de functiemix en over hoe uw school deze kan financieren? En benieuwd naar de mogelijkheden voor de integratie ervan in de school- en (personeel)beleidsplannen? Via deze site vindt u alle gewenste informatie.